Category Uncategorized

De amerikaanse non-profit consumenten waakhond genaamd PEER (Public Employees for Environmental Responsibility), opgericht door bezorgde ex-overheids medewerkers heeft schokkende onderzoeksresultaten gepubliceerd:

Bij grondige testen van de Seresto vlooienband en de Frontline vlooienband en tekenband zijn grote hoeveelheden schadelijke PFAS chemicaliën aangetroffen.

Deze PFAS chemicaliën kunnen leiden tot o.a. kanker, leverschade en een lager geboortegewicht, zelfs bij zeer lage niveaus. 

95% van alle traditionele anti-vlo en anti-teek bandjes en druppels zijn ontwikkeld om maandenlang giftige pesticiden af te geven en aanwezig te blijven op de vacht, en in het bloed, van huisdieren. Baasjes en hun gezin worden vervolgens aan deze schadelijke pesticiden blootgesteld wanneer ze hun huisdier aan, met ze op schoot zitten, in bed liggen of op dezelfde meubels zitten.

Steeds vaker blijken gezondheidsproblemen van honden baasjes en katten bezitters gelinkt te kunnen worden aan gevaarlijke vlooienbandjes en vlooiendruppels.

Het is niet duidelijk of alle vlooienbandjes voor honden en katten gevaarlijk zijn en te hoge waarden aan PFAS bevatten, echter lieten de tests door het PEER van 2 van de meest verkochte vlooien- en tekenbanden geen ruimte voor twijfel!

Seresto en Frontline

Het onderzoek toonde namelijk aan dat de Seresto vlooienband meer dan 350% van de toegestane hoeveelheid PFAS bevatten dan voor drinkwater.

De Frontline vlooienband bevatte zelfs meer dan 34 keer de toegestane hoeveelheid PFAS dan is toegestaan in drinkwater volgens de Amerikaanse overheidsinstantie EPA, hoewel veel individuele staten en wetenschappers pleiten voor een nog veel lagere drempel.

De EPA had eerder al opgeroepen tot het onmiddellijk stoppen met het gebruik van een andere pesticide voor de landbouw die dezelfde PFAS waarden had als de Seresto vlooienband.

“Frontline bevatte 2.390 ppt en 4 verschillende vormen PFAS”

Pas op met gevaarlijke vlooienbandjes

Ons doel is het uitbannen van alle anti-vlooien en antiteken producten waarin giftige pesticiden zijn verwerkt die schadelijk zijn voor de gezondheid van uw huisdier, uw gezin en het milieu. 

Ongelofelijk maar waar: gevaarlijke vlooienbandjes, tekenbanden en anti-vlooien druppels voor honden en katten zijn nog steeds gewoon op grote schaal te koop, zowel online als in de dierenwinkel of zelfs bij de dierenarts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

top